Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Ημι-αυτόνομη οδήγηση: Ασφαλέστερη και φθηνότερη

Εννιά στα δέκα ατυχήματα που γίνονται στο δρόμο ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Ποσοστό που μπορεί να μειωθεί σημαντικά με την ημι-αυτόνομη οδήγηση.

Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο υπεύθυνος του τμήματος ζημιών της Allianz Γαλλίας, FrançoisNédey, «Εναποθέτουμε πολλές ελπίδες για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε αυτές τις νέες τεχνολογίες κίνησης. Όπως άλλωστε δείχνουν κι έρευνες που διεξάγονται στην Ευρώπη, η αυτόνομη και η ημι-αυτόνομη οδήγηση θα έχουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της οδικής ασφάλειας κάτι που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της Allianz».
Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευάστριες εταιρείες εξελίσσουν τις ημι-αυτόνομες και αυτόνομες λειτουργίες των αυτοκινήτων, όπως τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το ενεργό cruisecontrol ή ακόμα και το αυτόνομο παρκάρισμα, όπου όλες αυτές οι λειτουργίες συμβάλουν στην οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα μιας και τα ατυχήματα θα μειωθούν, θα υπάρχουν και χαμηλότερα ασφάλιστρα, λόγω μειωμένων ζημιών.Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, έως το 2035 το 30% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν θα ενσωματώνουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.
Μάλιστα,η Allianz Γαλλίας, ήδη κάνει έκπτωση 25% σε κατόχους αυτοκινήτων που ενσωματώνουν τις παραπάνω τεχνολογίες, η πρώτη ασφαλιστική στη Γαλλία που κάνει αυτή τη κίνηση. Ήδη 2.000 οδηγοί απολαμβάνουν το νέο προνομιακό τιμολόγιο, όπου σύμφωνα με την εταιρεία το νούμερο αυτό θα είναι αρκετά αυξημένο. (πηγή nextdeal)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.